tirsdag 30. april 2013

Genser

Min niese ønsket seg en såkalt Dorte Skappel genser. Laget en litt egen variant i dobbel alpakka. Håper hun blir fornøyd.

Lue

Syntes at sanquhar mønstret er morsomt, og fint. Det er utrolig mange muligheter. Jeg har strikket en alpelue,tam, i garnet jeg kjøpte på shetland.

fredag 26. april 2013

Solan og Ludvik

Disse to artige karene strikket jeg i fjor, men de har ikke kommet med på bloggen , før nå. De fortjener det.

Lite sjal.

Har strikket et lite sjal som heter Wingspan. Jeg har strikket det i regia, og syntes resultatet ble bra.

onsdag 24. april 2013

Vevekveld 13

Ja nå går vevekurset mot slutten. Det er bare to kvelder igjen, så pyntehåndkle blir jeg ikke ferdig med i denne omgang.
Er ferdig med puntekanten nede. og nesten en mønsterrad litt ovenfor. Da blir det å veve ensfarget en stund før det blir en pyntekant til slutt. Tror det skulle bli bra.
Og endelig har Astrid kommet seg opp av gulvet og har nå begynt¨å veve sitt vermlandsåkle. Spennende.

tirsdag 23. april 2013

Kort

Igår var jeg på kurs hos Unik hobby på Hamar. Det var Malene edsom hadde kurset, og vi skulle lære å lage et kort i mixed media. Og resultatet ble knalltøft, og såååååå gøy! Dette blir det mer av.


søndag 21. april 2013

Sokker

Da har jeg endelig blitt ferdig med sokkene jeg begynte å strikke på. Det ene paret er i mariusmønster, og de andre er i sanquhar mønster. Har vært med i en along hvor jeg har fått det mønsteret. Det er veldig mange varianter av det mønsteret, og jeg så en del av det da jeg var på Shetland. Det kommer vel i fra Skottland, Shetland. Mener jeg. Det er veldig fint, og mulighetene er mange.

torsdag 18. april 2013

Vevekveld 12

Er blitt litt treg den siste tiden  sjønner jeg. Kveld nr 12 på vevinga er vel overstått. Det ble ikke renning på meg denne gangen, så da fikk jeg vevd mer på pyntehånkle. Syntes det blir såååå fint.
Ellers er det ikke så mye annet som skjer da noen er ferdige med sitt, og venter på å  få satt opp en ny vev. Men Astrid er snart ferdig med å sitte under veven, så da kommer vel hun opp for å veve. Gunhild er ferdig med å tre hovler og da er det bare resten igjen , Phuuuuu.
Nina er snart ferdig med sin lille løper. Den ble ikke slik hun hadde tenkt, for hele løperen skulle være blå, men innfarginga på garnet var forskjellig, så hun valgte å ta andre delen grønn. Den blir så fin. Den neste blir helt blå.
Da er det bare å vente på neste gang.


søndag 14. april 2013

Teboks.

Igår laget jeg meg en te og serviett beholder. Den ble jeg fornøyd med. Nesten. En må liksom lage en så en vet hvordan man skal lage ting.
Den er litt røff da det er brukt papir i dongeri som det er sydd sømmer i. Det syntes nok ikke på bilde, men tøff ble den.

Bilde

Har drevet å knota med et bilde i lang tid. Får det ikke til. Ser ut som om at det skal ikke fåes til! Igår satte jeg bare på noen blomster, og da får det være som det er. Søpla neste.

fredag 12. april 2013

Votter

Er med i Projo sin vottealong, og får da ett eller to mønstre i mnd. Her er mine aprilvotter strikket i Lima på p nr 4.

onsdag 10. april 2013

Kurv

Har laget meg en liten kurv i dag. Fin gavekurv. Og litt skakk, som vanlig.

Vevekveld 11

Ikveld har jeg begynt på et pyntehåndkle. Først måtte jeg nøste opp lingarnet, og det er håndspunnet og tynt.
Så hadde vi litt teori, for vi skal sette opp en veskevev i rundveving. Spennende. Så neste gang blir det ikke mye veving, for da vil jeg lage renning. Får se om jeg klarer da.
Ellers er Sigrid ferdig med løperen sin, og fikk laget seg en liten brikke samtidig. Nydelig! Ellers går det sin vante gang. Noen sitter over veven, og noen sitter fortsatt under. Men det blir vel en ordning på det snart.



Votter

Ferdig med vottene i Projos votteklubb. Strikket i pt2.

Kort

Måtte lage et kort som min veninne skulle få. Det er så mye man kan gjøre, men jeg ser jo at jeg har laaaaangt igjen når man ser på proffene. Men et sted må man begynne! Og så lenge det er gøy, så.
Er ikke sikkert hun liker det, men det får stå til.



onsdag 3. april 2013

Vevekveld 10

Ja så er vidunderet klippet fra veven. Det var mer renning igjen på veven, så jeg måtte lime kanten før jeg klippet. Og da var jeg spent. Men det gikk selvfølgelig bra. Nå er det bare å dele det i to løpere, og sy inn kanter PENT. Det blir nok bra. Neste gang skal jeg begynne å lage pyntehåndkle.Åhhh det er så spennende.
Men som sagt før, så er det myyyye jobb før en kan begynne å veve. Ta bare en titt på Astrid som da altså sitter under/oppi veven for å få denne istand. Siste innspurt nå Astrid!
Sigrid er også ferdig med en nydelig blå løper, og vever bare opp renninga, en brikke i nydelige farger.